Juventus dankt Gatti en grijpt koppositie met zege op Napoli

Juventus weet Napoli te verslaan en pakt de leiding in Serie A

8 december om 22:53

Juventus heeft zichzelf een goede dienst bewezen in de Serie A. De Oude Dame won in Turijn met 1-0 van regerend kampioen Napoli, waardoor het in ieder geval voor één dag verzekerd is van de koppositie in de Italiaanse competitie. Juventus staat één punt boven Internazionale, dat echter op zaterdagavond nog in actie moet komen, tegen Udinese. Weer was verdediger Federico Gatti de matchwinner. De Italiaan maakte een week eerder in blessuretijd de winnende treffer tegen Monza, en ook nu kwam de beslissende goal van de voet van Gatti.

Napoli liet zich gelden in de beginfase en stichtte gevaar uit dode spelmomenten. Verdediger Amir Rrahmani dacht de score te openen, maar Bremer voorkwam dat zijn inzet tegen het net belandde. Ook buitenspeler Matteo Politano was dichtbij een treffer, maar zijn inzet vloog net over de lat. Ook Juventus liet zijn tanden zien, toen de Amerikaan Weston McKennie middels een omhaal bijna doel trof. Alex Meret, de doelman van Napoli, was echter attent.

Victor Osimhen bracht Kvichi Kvaratskhelia in stelling, maar de buitenspeler nam de bal niet optimaal aan, waardoor hij niet langs doelman Wojciech Szczesny kwam. Ook Giovanni Di Lorenzo wist te Pool van dichtbij niet te passeren. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri ging zuiniger met zijn kansen om. Andrea Cambiaso bracht de bal voor en vond Gatti, die de verre hoek vond met zijn kopbal en zijn ploeg op voorsprong bracht. Na zeventig minuten spelen leek Osimhen Napoli op gelijke hoogte te brengen, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Dichterbij een punt kwamen de bezoekers niet meer, waardoor de drie punten in Turijn blijven en Juventus de koppositie grijpt.