Roger Schmidt bijt van zich af na kritiek van Benfica-supporters

Schmidt bijt van zich af na kritiek van eigen aanhang: 'Dan ga ik weg'

9 december 2023 om 00:06
Laatste update: 9 december 2023 om 00:14

Roger Schmidt heeft geen boodschap aan de supporters van Benfica die hun onvrede uitten over het wisselbeleid van de trainer. Schmidt haalde in de wedstrijd tegen Farense João Neves naar de kant, wat tot kritiek leidde. De voormalig coach van PSV blijft echter achter zijn beslissing staan.

"Als Benfica een trainer nodig heeft die wissels doorvoert die de fans willen, geen probleem. Dan ga ik weg en zal iemand me vervangen die misschien zelfs beter is dan ik", aldus Schmidt op de persconferentie na de wedstrijd. "Als ik echt het probleem ben, dan geef ik een ander de ruimte om het beter te doen. Daar zal ik over nadenken."

De Duitser laat zich ook in klare taal uit over de fans die hem trachtten te bekogelen tijdens de wedstrijd. "Zij kunnen beter thuisblijven. Als je niet blij bent met wat we doen, kom dan niet. Kom dan terug als we kampioen zijn, dan heb je iets te vieren. Als je het team, de spelers of de trainer niet respecteert, blijf dan thuis."

Schmidt kan de kritiek van de aanhang niet plaatsen, zo geeft hij aan. "Als we niet goed spelen, snap ik dat mensen niet tevreden zijn. Maar vandaag gaven we alles en kregen we veel kansen. Als we dan alleen falen in de afronding, begrijp ik de woede niet. Ik wisselde Neves omdat we meer risico moesten nemen, we stonden achter. Hij deed het niet slecht, maar we moesten scoren."