Weghorst dit kalenderjaar niet meer in actie: spits valt geblesseerd uit

Slecht nieuws voor Koeman: spits valt geblesseerd uit en is weken uit roulatie

9 december om 00:15

Wout Weghorst lijkt dit kalenderjaar niet meer in actie te zullen komen. De spits liep op vrijdagavond een hamstringblessure op in het Bundesliga-duel met VfL Bochum. Na een sprint schoot het erin bij de international, die zich vervolgens moest laten wisselen. 

Het was niet de eerste tegenvaller van de avond voor Weghorst, die dacht de score te openen toen hij de bal via-via het doel in werkte. Het doelpunt ging echter de boeken in als een eigen goal van verdediger VFL Bochum-verdediger Erha Masovic. Uiteindelijk won TSG Hoffenheim de wedstrijd met 3-1, waarmee de club op de zesde plaats staat in de Bundesliga. De Duitsers lijken Weghorst in de resterende wedstrijden tegen RB Leipzig en Darmstadt te moeten missen.

Weghorst tekende in de zomer voor Hoffenheim, nadat hij door Burnley was verhuurd aan het Manchester United van Erik ten Hag. In veertien wedstrijden was de spits tot dusver goed voor vier treffers en een assists. Ook voor Oranje kwam Weghorst veelvuldig in actie. Het Nederlands elftal komt in maart weer in actie, en of Weghorst tegen die tijd hersteld zal zijn is vooralsnog niet bekend.