Kieft over Feyenoord-aanvoerder Trauner: 'Ontluisterend'

Kieft haalt Feyenoord-steunpilaar van voetstuk: 'Ontluisterend om te zien'

9 december om 07:40

Wim Kieft merkt dat de stemming bij Feyenoord wat bedrukt is nu PSV uit zicht is geraakt in de Eredivisie. De oud-spits wijt dat aan het verwachtingspatroon in Rotterdam, maar ook aan de mindere vorm van enkele steunpilaren.

'De euforie uit de periode toen alles mee zat is verdwenen. Het draait minder', stelt Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Gernot Trauner is op een voetstuk geplaatst, maar na zijn blessure geen schim van de verdediger van weleer. Ontluisterend om te zien hoe Volendammer Zeefuik hem het bos in stuurde. De 19-jarige Zeefuik speelde hem uit, niet Ronaldo', is hij hard voor de Oostenrijkse aanvoerder.

Kieft is ook kritisch op Santiago Gimenez, van wie wordt gehoopt dat hij het record van Coen Dillen van 43 goals kan verbeteren. 'Gimenez staat na vijftien wedstrijden op achttien doelpunten hoewel hij niet scherp oogt de laatste weken. Het zegt iets over de Eredivisie als je er dan toch al achttien hebt gemaakt; fysiek oogt hij niet zo fris. Begrijpelijk als je in de zomer hebt doorgespeeld met het Mexicaanse elftal en iedere maand een keertje op en neer moet vliegen naar Mexico voor twee of drie interlands. Dat sloopt Gimenez. Het record van Dillen wordt niet geëvenaard of verbroken', luidt de voorspelling.

Feyenoord rekende donderdag pas diep in blessuretijd af met FC Volendam door treffers van Gimenez en Igor Paixão (3-1). De ploeg van Arne Slot staat tweede in de Eredivisie, maar de achterstand op PSV bedraagt al tien punten.