'Hato kan bij Ajax nog een enorme stap maken'

'Als ik Hato zie denk ik: kom op man, laat zien wat je nog meer in huis hebt'

9 december om 09:34

Jorrel Hato is dit seizoen misschien wel de grootste verrassing bij Ajax, maar hij genoot een groot deel van zijn opleiding bij Sparta. Vanuit Rotterdam is er lof voor de zeventienjarige verdediger.

"Jorrel was heel erg een verbinder, terwijl hij verbaal helemaal niet zo aanwezig was", zegt jeugdtrainer Mitchel van Gastel over de Sparta-jaren van het toptalent in De Telegraaf. "Hij is een soort natuurlijke leider, ook door z’n statuur, en zo’n fijne kerel. Daarin zie je ook terug uit wat voor fijn en hecht gezin hij komt."

"Zo onverstoorbaar als hij nu is, daar heeft Jorrel wel een megagroei in gemaakt, maar het zit ook gewoon in z'n karakter", stelt Pjotr van de Marel, die Hato ook onder zijn hoede had. "Hij laat zich niet zo snel gek maken en het vangnet van zijn familie is daarbij ook heel belangrijk. Qua mentaliteit is hij echt een Rotterdammer", lacht Van de Marel.

Dolf Roks kent Hato uit zijn tijd als hoofd opleiding van Sparta, maar komt hem nog steeds dagelijks tegen nu hij in de jeugd van Ajax actief is. "Als ik Jorrel zie denk ik: kom op, man! Laat zien wat je nog meer in huis hebt! Want ik denk dat er nóg dertig procent meer in zit dan we nu al zien. En het is al bijzonder knap dat hij in een moeilijke periode zo stabiel is, maar komt het elftal in een flow, dan kan er nog een enorme stap met hem gemaakt worden."