Van Ginkel blijft strijdbaar bij Vitesse

Zorgen om handhaving: 'Bittere pil, maar geloof nog dat we het kunnen omdraaien'

9 december 2023 om 11:18
Laatste update: 9 december 2023 om 11:26

De tegenslagen voor Vitesse stapelen zich op dit seizoen, zowel op sportief als bestuurlijk vlak. Toch weigert Marco van Ginkel, die door een mooie persoonlijke periode gaat, de handdoek in de ring te gooien. 

De nederlaag van vorige week tegen Fortuna (3-1) hakte er flink in bij Vitesse. Met een nieuwe speelfilosofie, nieuwe mensen in de staf en een gewijzigde opstellingen begon Vitesse vol vertrouwen aan het duel, blikt de aanvoerder terug in De Telegraaf. "En dan sta je binnen twintig seconden met 1-0 achter. Wat moet je dan? Die fouten moeten eruit. Iedereen wil erin blijven geloven." De een is daar wat positiever in dan de ander, schetst Van Ginkel. "Dat is normaal, maar als je dan na twintig seconden achter staat, dan is dat echt een klap. 

De malaise van zijn werk probeert Van Ginkel niet mee naar huis te nemen. Afgelopen maandag werd namelijk zijn dochtertje June geboren. "Ons eerste kindje. Dat is schitterend om mee te maken en dat helpt je ook wel om te relativeren. Maar dat neemt niet weg dat je als je op dat veld staat er alles aan doet om te winnen."

Zondag speelt Vitesse thuis tegen Heracles. Drie punten betekenen een welkome reddingsboei voor de Arnhemmers, want met acht punten uit veertien wedstrijden ziet het er niet goed uit. Van Ginkel had niet verwacht dat Vitesse er nu zo slecht voor zou staan. "Het is een bittere pil, maar ik geloof nog steeds dat we het kunnen omdraaien. Dan moeten we wel snel punten pakken, want anders wordt het lastig."