John de Jong in beeld bij Club Brugge

'Club Brugge overweegt voormalig technisch directeur PSV aan te stellen'

9 december 2023 om 13:53
Laatste update: 9 december 2023 om 14:07

John de Jong zou een belangrijkste kandidaat zijn om de nieuwe technisch directeur van Club Brugge te worden. De Belgen zijn na het vertrek van Vincent Mannaert op zoek naar een nieuwe technische man. 

In die zoektocht zou Club Brugge uitgekomen zijn bij De Jong, de voormalig directeur van PSV. Volgens Belgische media is De Jong deze week op gesprek geweest bij de Belgische topclub. Hij zou daar de plannen van Brugge, dat momenteel vijfde staat in de Jupiler Pro League, aangehoord hebben. Naar verluidt staat De Jong open voor de klus. Een definitief besluit schuift hij echter nog voor zich uit. 

Na zijn beladen vertrek bij PSV vorig jaar heeft De Jong meerdere aanbiedingen gehad van verschillende clubs. Ook kan hij aan de slag bij een groot makelaarskantoor. Die optie vindt de voormalig middenvelder ook erg interessant. Het is niet bekend wanneer De Jong de knoop doorhakt. 

In zijn actieve loopbaan speelde De Jong onder meer voor ADO Den Haag, FC Utrecht, PSV en Heerenveen. Na zijn carrière als prof werkte De Jong jarenlang in de scouting bij PSV, alvorens hij in 2018 werd aangesteld als de opvolger van technisch directeur Marcel Brands. In 2022 stapte hij op nadat de Raad van Commissarissen van PSV het vertrouwen in hem verloor.