Gullit vindt Santiago Gimenez een geweldenaar

Gullit ziet 'parel' bij Feyenoord: 'Ze hebben een ruwe diamant gevonden'

9 december om 14:20
Laatste update: 9 december om 14:26

Ruud Gullit heeft zich in een groot interview met AS uitgelaten over de titelstrijd in Nederland, die volgens hem nog niet beslist is. Ook spreekt hij lovende woorden over de 'ruwe diamant' van Feyenoord: Santiago Gimenez.

"Vorig jaar was Giménez al fantastisch", begint Gullit zijn lofzang in het Spaanse medium. "Het is een speler die zelfs bij de Mexicanen nog niet bekend was. Feyenoord heeft een ruwe diamant gevonden. En hij is heel, heel goed geworden. Het is een parel, een geweldenaar."

Toch merkt de oud-speler van onder andere PSV ook op dat Feyenoord het lastig heeft, ondanks de scoringsdrift van de aanvaller. "Een titel winnen is één ding, maar hem opnieuw winnen is het moeilijkste wat er is. Toch denk ik dat ze nog in de race zitten. Ze staan tien punten achter, maar zo ziet dit team er niet uit. Ze spelen met dezelfde kracht en energie als altijd. Alleen nu worden ze uitgedaagd."

Gimenez staat op dit moment op achttien doelpunten in de Eredivisie. Afgelopen donderdag won Feyenoord, dankzij een treffer van de Mexicaan, in extremis van Volendam. Ook in de Champions League kwam hij al twee keer tot scoren.