Amrabat over Hato, Brobbey en Taylor

'Ik sprak Taylor en zei dat ik mijn kritiek goed bedoelde, is niet erg zei hij'

9 december om 14:15

Nordin Amrabat heeft een hoge pet op van Brian Brobbey en Jorrel Hato. De aanvaller van Europa League-opponent AEK Athene denkt dat vooral de spits nog van enorme waarde kan zijn voor Ajax. Op Kenneth Taylor had Amrabat openlijk wat kritiek, maar daar heeft hij over met hem gesproken.

"Iedere speler die sterk en snel is, kan tegenwoordig bijna in elke competitie voetballen", vertelt Amrabat in de Volkskrant over tegenstander Ajax. "Neem Brobbey van Ajax. Als hij nog meer gaat scoren en wat dynamischer wordt, kan hij wereldtop worden. Hij is sterk en snel, hij kan als kapstok fungeren." Aanstaande donderdag speelt Amrabat met AEK Athene thuis tegen de Amsterdammers.

Onlangs had Amrabat wel kritiek op Brobbey zijn Ajax-collega Taylor. "Ik zei dat hij sneller moest omschakelen bij balverlies. Ik wilde hem niet hevig bekritiseren, maar als hij dat aan zijn spel kan toevoegen, wordt hij een betere speler. Na de eerste wedstrijd van Ajax tegen ons zei ik tegen hem dat die feedback op tv goed was bedoeld. Jaja, is niet erg, zei hij. Hij is volgens mij een leergierige jongen."

De derde Ajax-speler die voor Amrabat opvalt, is Hato. "Van Ajacied Jorrel Hato ben ik onder de indruk, als linker centrale verdediger. Hij kan hoog springen, is snel, rustig aan de bal en heeft een goede inspeelpass. En hij is pas 17. Hij is nog niet uitgegroeid, dus hij wordt nog sneller, sterker en beter. Hij is straks 40 miljoen waard. Misschien meer, omdat hij linksbenig is."