Luijckx over mogelijke stap van Veerman

Veerman krijgt tip voor mogelijke vervolgstap na PSV: 'Hij is geen topatleet'

9 december om 16:32

Kees Luijckx denkt niet dat de Premier League en Bundesliga de beste bestemming zouden zijn voor Joey Veerman. Dat vertelt de analist in Voetbalpraat van ESPN. Luijckx noemt Spanje als perfecte competitie voor Veerman. 

"Hij kan fouten maken in die eerste vijftien minuten, maar hij legt ook behoorlijk wat risico in zijn spel", vertelt Luijckx over mogelijke stappen voor Veerman. "Hij is wel een hele interessante speler. Het hangt heel erg af van hoe een trainer hem in het buitenland gaat gebruiken. Qua intensiteit denk ik toch dat hij naar Spanje moet. In Duitsland en Engeland zijn het natuurlijk echt topatleten. Veerman is veel fitter dan hij was, maar hij is geen topatleet. Maar dat hij ooit een stap gaat maken zit er wel in."

Tafelgenoot Anco Jansen is in ieder geval fan van Veerman. "Na dertig seconden gaf hij al een bal op zo’n snelheid. Dat zie je niet vaak. Toch zag je ook wel aan de reacties van de spelers, dat ze wat meer energie moesten geven. 91% passnauwkeurigheid had hij ook nog. En als je dan ziet hoe veel hij vooruit speelt, dan is dat echt superknap."