Frankfurt loopt met grote cijfers over Bayern heen

Bayern verslikt zich compleet in Frankfurt en gaat met bizarre cijfers onderuit

9 december 2023 om 17:22
Laatste update: 9 december 2023 om 17:27

Bayern München is op een historische wijze onderuit gegaan tegen Eintracht Frankfurt. De ploeg van Thomas Tuchel kreeg vijf doelpunten om de oren en moest uiteindelijk met een 5-1 eindstand terug naar München. Daardoor loopt Bayer Leverkusen drie punten uit in de titelstrijd.

Al vanaf de beginfase liep Bayern München achter de feiten aan. Noussair Mazraoui kon als basisklant niet voorkomen dat Omar Marmoush al in de twaalfde minuut de openingstreffer binnen schoot. Daarna leek het hek daadwerkelijk van de dam voor de thuisploeg, want de goals volgden in een fors tempo. Éric Dina Embimbe en Hugo Larsson zorgden na 36 minuten voor een 3-0 voorsprong voor Frankfurt.

Voor rust kon Joshua Kimmich met een heerlijke treffer nog iets terugdoen, maar hij zal niet hebben kunnen voorkomen dat Bayern met veel chagrijn de kleedkamers opzocht. Na rust leek het kwartje echter nog niet te zijn gevallen. Ebimbe glipte vijf minuten na rust weer door de Bayern-defensie heen en maakte de 4-1. Tien minuten later werd de malaise helemaal groot voor de bezoekers, toen Ansgar Knauff de 5-1 maakte en zo de einduitslag bepaalde.

Bayern verliest daardoor met grote cijfers en moet Bayer Leverkusen even laten schieten in de titelstrijd. De ploeg van oud-Bayern-speler Xabi Alonso won wel en heeft dus drie punten voorsprong op Der Rekordmeister.

Union Berlin - Borussia Mönchengladbach: 3-1
De weg naar boven lijkt ingezet voor Union Berlin na wederom een zege. Nu was Borussia Mönchengladbach het slachtoffer in de Duitse hoofdstad. Zonder Danilho Doekhi en Sheraldo Becker lukt het Union toch om te winnen van Gladbach. Het werd 3-1 in het Stadion An der alten Försterei.