Ten Hag wordt afgemaakt:

Pundits maken Ten Hag af: "Manager van de maand en ontslagen in één weekend?"

9 december 2023 om 18:11
Laatste update: 9 december 2023 om 18:44

Erik ten Hag ziet de volgende bliksemschichten verschijnen na de 0-3 nederlaag tegen AFC Bournemouth. De manager van Manchester United wordt door de pundits uit Engeland flink te kijk gezet. 

Oud-speler en analist Gary Lineker, al jarenlang presentator van Match of the Day, vraagt zich hardop af hoe lang de functie van Ten Hag houdbaar blijft. 'Is iemand ooit ontslagen in hetzelfde weekend dat ze manager van de maand werden?', schrijft Lineker op X. Ten Hag ontving dit weekend de prijs van manager van de maand in november.

Ook Gary Neville laat van zich horen. 'Het enige wat consistent is, is hoe inconsistent het is. Een belabberd resultaat', aldus Neville na de 0-3 pak slaag die United ontving. The Red Devils lieten het zaterdag na om de vijfde plek in te nemen en blijven op plek zes staan. 

Michael Owen, oud-spits die ook actief was bij Manchester United, ziet Ten Hag niet als de oplossing voor de club. "Ik kan niet zien hoe hij de toekomst zal zijn. Hij heeft lang genoeg de tijd gehad om zijn speelstijl erin te slijpen en het is nog steeds een zooitje."