Duitsland in shock na afgang Bayern:

Duitsland in shock na afgang Bayern, Mazraoui krijgt laagste cijfer voor optreden

9 december om 18:32
Laatste update: 9 december om 19:07

De Duitse pers is geshockeerd na de oorwassing die Bayern München zaterdag heeft gekregen op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Der Rekordmeister pakte vorig seizoen nog op het nippertje de landstitel, maar sindsdien is de hegemonie ver te zoeken. 

BILD kopt duidelijk: 'Wat is er aan de hand in Beieren?'. Het Duitse medium is verrast door de afstraffing. 'De laatste keer dat Bayern op het veld stond was op 29 november. De laatste wedstrijd werd afgelast door de weersomstandigheden en het resultaat is duidelijk: na negen dagen zonder wedstrijd werd Bayern overweldigd', schrijft het medium.

'IJskoud Frankfurt schenkt Bayern vijf doelpunten in verwoesting', stelt Kicker. 'Een troosteloos optreden van Bayern eindigde in een 5-1 nederlaag. Bayern faalde onlangs al tegen Saarbrücken in de beker. Bovendien moet de club nu ook zien te dealen met de blessure van Serge Gnabry, die pas enkele minuten in het veld stond.'

Frankfurt ziet diep in de put en steekt in een flinke crisis, maar tegen Bayern was daar niets van te merken. 'De ploeg had al drie wedstrijden niet gescoord, maar daar zag je niets van terug. De goal van Joshua Kimmich gaf nog de indruk dat Bayern iets aan de achterstand kon doen, maar niets was minder waar', besluit Kicker. 

'Een bijzonder gekke statistiek', meent Sport1. 'Thomas Tuchel verloor zes van zijn zeven Bundesliga-wedstrijden tegen Frankfurt. Bayern komt aan met een beschamend optreden. Vooral het verdedigende werk van Noussair Mazraoui was tekenend. Ook na de wissels van Tuchel was er geen verbetering.'

Mazraoui komt niet ongeschonden uit de strijd. De verdediger viel in negatieve zin op en krijgt van Die Abendzeitung het laagst mogelijke cijfer. 'Defensief zeer ondermaats. Mazraoui was dé onzekerheidsfactor van de eerste helft. Hij had veel te veel onnauwkeurigheden en balverlies. Werd in de rust vervangen en dat was veel te laat', scandeert de krant.