Ten Hag spreekt over verdiende nederlaag

Ten Hag spreekt van verdiende nederlaag: "Dan word je afgemaakt in Engeland"

9 december om 19:39
Laatste update: 9 december om 21:53

Erik ten Hag neemt de verantwoordelijk voor de 0-3 nederlaag tegen AFC Bournemouth. De manager van Manchester United meent dat zijn ploeg veel te wisselvallig is en dat het geloof wegsijpelde. 

Tegen Chelsea begon United nog voortvarend, daar was tegen Bournemouth weinig van te zien. Hoe dat verschil komt? "Dat is altijd de vraag", stelt Ten Hag tegenover de camera van de Premier League. "Ook als manager vraag je je dat af na wat er is gebeurd. We begonnen heel slecht en daarna loop je achter de feiten aan. Tegen Chelsea begonnen we goed, agressief en gefocust. Die eerste tegengoal had nooit mogen gebeuren."

United liet zich aftroeven en Bournemouth ging goed met de kansen om. "We geven zo makkelijk de bal weg en ze krijgen zoveel ruimte. Je kan niet op die manier beginnen. We hadden uiteindelijk wel het overwicht, maar we creërden niet genoeg. Na de 0-2 was het over en uit."

"Je moet elk duel op je best zijn", vervolgt Ten Hag. "Wanneer je alles laat gaan zoals nu, word je afgemaakt in de Premier League. Alle krediet naar hen, maar wij moeten het echt beter doen. We moeten iets veranderen."