Nederlands getint Atalanta houdt Milan met Reijnders van winst af

Nederlands getint Atalanta stuurt Milan in blessuretijd met fikse kater naar huis

9 december 2023 om 19:59
Laatste update: 9 december 2023 om 20:11

Atalanta Bergamo heeft AC Milan zaterdag in de slotminut verslagen. De Nederlands getinte thuisploeg hield de Rossoneri aanvankelijk op een gelijkspel en wist in de slotseconde zelfs nog de winnende treffer te maken: 3-2.

Bij Atalanta startten Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basis en mocht laatstgenoemde als rechtsback aan de slag. Aan de kant van Milan was Tijjani Reijnders de controlerende middenvelder. Ademole Lookman opende na ruim een half uur de score, maar Olivier Giroud bracht snel de gelijkmaker.

Lookman had slechts enkele minuten nodig om voor zijn tweede treffer te tekenen, maar in de slotfase was het Luka Jovic, voormalig speler van Real Madrid, die de 2-2 op het bord zette In de blessuretijd mocht Davide Calabria nog vertrekken met een tweede gele kaart. In de slotseconde was het Luis Muriel die toesloeg en de thuisploeg op fantastische wijze op voorsprong zette.

Door de nederlaag blijft Milan op 29 punten steken en neemt koploper Juventus afstand met 36 punten. Atalanta kan de driepunter goed gebruiken en schuift op naar plek zeven.