Welkom succes voor AZ: invaller De Wit redt Alkmaarders tegen Almere City

AZ neemt laat afstand van Almere: Pavlidis voegt twee goals aan totaal toe

9 december 2023 om 22:54

AZ moest diep gaan, maar heeft zaterdagavond uiteindelijk Almere City van zich af weten te schudden. De Alkmaarders wonnen met 4-1 en klimmen naar de derde plaats in de Eredivisie.

Eerder deze week moest AZ het restant van het duel met NEC (1-2 verlies) inhalen, terwijl de club vorige week gelijkspeelde tegen FC Utrecht. Een succesje was weer welkom en aanvankelijk leek het erop dat deze tegen Almere eenvoudig tot stand zou komen. Na zeven minuten opende Vangelis Pavlidis de score en daarmee maakte hij zijn zeventiende treffer van het seizoen.

Een bijkomend record voor Pavlidis, die de eerste Eredivisie-speler ooit is die in de eerste acht thuiswedstrijden van het seizoen tot scoren komt. Na de openingstreffer stortte AZ behoorlijk in. De bezoekers kwamen er bij vlagen uit, al waren grote kansen schaars.

Almere kwam na rust sterk uit de kleedkamer. Via Jochem Ritmeester van de Kamp en Rajiv van la Parra werd Almere gevaarlijk. De gelijkmaker hing in de lucht en die viel tien minuten na rust. Loïc Mbe Soh kopte raak uit een hoekschop. AZ moest in de achtervolging en deed dat succesvol. Uitgerekend invaller Dani de Wit, die zijn teleurstelling over zijn reserverol niet onder stoelen of banken steekt, maakte de bevrijdende 2-1.

Tien minuten voor tijd tekende linksback David Møller Wolfe, een van de uitblinkers aan AZ-zijde, voor de beslissing. In de extra tijd maakte Pavlidis zijn tweede van de avond op prachtige wijze met een stift en daarmee trakteerde hij de toeschouwers op een mooi slotstuk.Door de zege klimt de ploeg van Pascal Jansen in elk geval voor één dag over FC Twente heen.