Van Hanegem kritisch op Hancko: 'Verschrikkelijk'

Van Hanegem baalt van Hancko: 'Zo overdreven, echt verschrikkelijk'

10 december 2023 om 08:55

David Hancko krijgt veel lof, maar Willem van Hanegem vindt dat de Feyenoord-verdediger één onderdeel van zijn spel moet verbeteren. De Kromme stoort zich aan de opbouwende kwaliteiten van de 25-jarige Slowaak.

"Elke keer vraagt de middenvelder de bal als er een opening komt. Maar nee, dan gaat de bal wéér terug. Dat doet Hancko, die links in het centrum speelt, zo overdreven. Dat is echt verschrikkelijk", oordeelt Van Hanegem in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad. "Hij geeft maar zelden of nooit een bal diep of cross. En acht of negen van de tien keer, is die bal dan niet goed."

Van Hanegem vraagt zich af of Hancko wel op zijn beste positie staat bij Feyenoord. "Als linksback was hij geweldig om te zien", vindt het clubicoon. Daar staat Quilindschy Hartman echter al bij de Rotterdammers. "Maar daarom hoeft Hancko niet elke bal die hij krijgt, niet naar voren, maar breed te spelen. Hij heeft telkens één handeling te veel nodig en hij moet open staan."

Feyenoord maakte vrijdag bekend dat Hancko zijn contract in De Kuip heeft verlengd. De verdediger ligt nu tot medio 2028 vast.