De Mos wekt verbazing met statement over Feyenoord- en PSV-duo

De Mos wekt verbazing met statement over Feyenoord- en PSV-duo

10-12-2023 11:48
160

PSV-verdedigers André Ramalho en Olivier Boscagli zijn een beter defensief duo dan Gernot Trauner en David Hancko van Feyenoord. Dat betoog houdt Aad de Mos zondag bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

De Mos vindt dat Trauner en Hancko overschat worden. "Het is een beetje een hype geweest. Feyenoord draaide goed en zij liepen een beetje mee in de polonaise. Niemand durfde wat te zeggen over die twee. Bij Boscagli en Ramalho is het vertrekpunt één keer raken. Bij Feyenoord is dat anders. PSV is veruit de betere ploeg. Het is een machine, waar alles op elkaar is afgestemd. Dat heeft ook te maken met goed aankoopbeleid."

"Hancko en Trauner, de apotheker, hebben een slechte periode, maar ze hebben niet de intrinsieke kwaliteiten", gaat De Mos verder bij Goedemorgen Eredivisie. Hans Kraay werpt tegen dat Trauner wel beter is dan Ramalho. De Mos is het daar niet mee eens. "Trauner tegen PSV: schuld aan een goal. Trauner in finale Conference League: schuld aan een goal. Trauner tegen Volendam: schuld aan een goal."

Dat Ramalho en Boscagli het onder meer tegen Sevilla moelijk hadden, wuift de analist weg. "Dat komt door die buikvaller, die er twee keer naast zat", doelt hij op Walter Benítez. "Joël Drommel is twee klassen beter. Als je dat niet wil zien, dan houdt het op."