Zirkzee ontvangst lof na dubbelslag voor Bologna

'Zirkzee-show' in Italië, Motta voorziet mogelijk toekomst in Europese top

10 december 2023 om 20:53
Laatste update: 10 december 2023 om 20:59

De twee doelpunten die Joshua Zirkzee zondagavond tegen Salernitana maakte, zijn niet onopgemerkt gebleven in Italië. Volgens Bologna-trainer Thiago Motta is het aan de Nederlander zelf om zich uiteindelijk in de absolute Europeese top te nestelen.

Zirkzee stak voor het duel met Salernitana al in uitstekende vorm. Tegen de laagvlieger in de Serie A maakte de geboren Schiedammer zowel de 0-1 als de 0-2. Bij zijn tweede treffer omspeelde hij op fraaie wijze doelman Benoit Costil. 'Zirkzee-show' kopt Corrierre dello Sport, dat de Nederlander 'de weg vrij zag maken' voor Bologna. 

Na afloop stond trainer Motta het Italiaanse medium DAZN te woord. Hem werd gevraagd of de voormalig spits van Bayern München uiteindelijk de stap kan zetten naar de Europese top. "Het hangt van hem af", aldus Motta. 

Zirkzee, die nu op zeven Serie A-treffers staat, trad met zijn dubbelslag tevens in de voetsporen van Patrick Kluivert. Eerstgenoemde is met zijn 22 jaar en 202 dagen nu de jongste Nederlandse speler ooit die twee doelpunten wist te maken in één Serie A-wedstrijd sinds Kluivert bij AC Milan.