Spelersbus Heracles opgewacht door boze supporters, 'Lammers rot op' te horen

Spelersbus Heracles opgewacht door boze supporters, 'Lammers rot op' te horen

10-12-2023 23:25 Laatste update: 23:25
95

De spelersbus van Heracles Almelo is bij terugkomst opgewacht door ongeveer honderd boze supporters. Zij besloten zich te melden bij het Erve Asito nadat de Almeloërs zondag met 2-0 onderuit gingen bij laagvlieger Vitesse. Trainer John Lammers wordt verantwoordelijk gehouden door de supporters. 

RTV Oost deelt beelden van de aankomst van de spelersbus. Aanvankelijk bleven de spelers van Heracles lang in de bus zitten. Dat alles had te maken met de 'grimmige sfeer' die er was ontstaan, zo is te lezen. Uiteindelijk kwam aanvoerder Justin Hoogma de bus uit, om de menigte te woord te staan. 

Wedden

Meer odds

De ontevreden Almeloërs leken echter alleen genoegen te nemen met een uitleg van Lammers, die zich later ook meldde. Even daarvoor klonken nog teksten als 'Lammers rot op' en 'schaam je kapot'. Ook werd er, onder toeziend oog van vijf politiewagens, vuurwerk afgestoken. 

Waar de nederlaag bij Vitesse de directe aanleiding was, speelt er volgens RTV Oost echter al langer onrust bij de promovendus van afgelopen seizoen. Van de laatste zes Eredivisie-wedstrijden won Heracles er slechts één. De rest ging verloren. Ook blameerde de club zich door zich in het KNVB Bekertoernooi te verslikken in de amateurs van HHC Hardenberg.