Van Axel Dongen over basisdebuut voor Ajax

Van Axel Dongen: 'Had tegen trainer moeten zeggen dat het niet slim was'

12 december 2023 om 19:10

Amourricho van Axel Dongen is opgelucht en dolblij dat hij weer fit is. De jonge aanvaller van Ajax liep ruim twee maanden geleden een blessure op tegen AZ, tijdens zijn basisdebuut in het eerste elftal. Achteraf denkt hij dat het wellicht niet slim was om te starten.

"Die dag was eigenlijk een beetje apart. Er gebeurden bepaalde dingen voor de wedstrijd waardoor ik ineens hoorde dat ik in de basis zou staan", legt Van Axel Dongen uit in gesprek met Ajax TV. "Je bent in een bepaalde fase in je carrière, dus ik had op dat moment misschien slimmer moeten zijn. En eerlijk moeten zijn tegen de trainer dat ik misschien beter niet had kunnen starten."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Van Axel Dongen ziet het als een les voor de toekomst. "Het is een mooi platform waarop je jezelf kunt laten zien en als jongen van negentien jaar wil je altijd spelen. Het zijn momenten waar ik van moet leren. Al met al was het wel een mooie ervaring, want ik heb mijn basisdebuut gemaakt. Het smaakte wel naar meer."

De vleugelaanvaller maakte maandag zijn rentree tijdens het duel van Jong Ajax met Jong FC Utrecht. Hij viel een halfuur voor tijd in. "Het was een mooi moment. Ik heb er lang naartoe gewerkt en ik ben blij dat ik eindelijk weer terug ben. Ik heb veel tegenslagen gehad, maar van tegenslagen word je sterker. Ik ben gewoon blij dat het allemaal achter de rug is. Het ging wel redelijk, maar ik ben altijd kritisch op mezelf en vind altijd dat ik beter kan. Er zijn dingen waar ik nog aan moet werken, maar dat komt allemaal nog."

Voor Van Axel Dongen smaakt zijn rentree al naar meer. "Ik wil het jaar goed afsluiten en zo veel mogelijk minuten maken. Volgend jaar wil ik fit blijven en ook zo veel mogelijk minuten maken, zodat ik mezelf kan laten zien. Dan is het aan de trainer of hij me wil opstellen."