PSV op rapport: masterclass Tillman, één onvoldoende

PSV op rapport: masterclass Tillman, sterke vleugels, één onvoldoende

12 december 2023 om 20:42
Laatste update: 12 december 2023 om 23:25

Achtste finalist PSV heeft de Champions League-groepsfase afgesloten met een gelijkspel tegen Arsenal (1-1). VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers na een vermakelijke avond in het Philips Stadion.

Walter Benítez - 6: ook al krijgt PSV weinig goals tegen, Benítez zal ook weten dat de kritiek op hem groeit. Bij de onterecht afgekeurde goal van Arsenal in de slotfase zat de Argentijnse doelman duidelijk mis. In de blessuretijd was hij de reddende engel.

Jordan Teze - 7: een van de beste PSV'ers, dinsdagavond in het Philips Stadion. Teze kwam verdedigend nooit in serieuze problemen en maakte indruk met zijn afgemeten voorzetten.

André Ramalho - 5: meestal is de aanvoerder een dragende kracht, of in elk geval iemand die het goede voorbeeld geeft, maar Ramalho blijkt in elk Champions League-duel de achilleshiel van PSV. Bij de Arsenal-goal had hij meer kunnen doen.

Armando Obispo - 6,5: negen maanden geleden speelde Obispo zijn laatste minuten in een officiële wedstrijd. Maar Bosz heeft er een goede optie bij in zijn verdediging, want de 24-jarige stopper bleef prima overeind.

Mauro Júnior - 6: voor de laatste wedstrijd van Mauro moeten we zelfs terug naar februari van dit jaar. Tegen Arsenal werd zijn geduld beloond, al oogde de Braziliaanse linksback nog wat onwennig. Hij nam regelmatig te veel risico.

Patrick van Aanholt - 6,5: zijn hele leven speelde hij als linksback, maar bij gebrek aan een logische vervanger voor Jerdy Schouten en Joey Veerman kreeg Van Aanholt een kans als controleur op het middenveld. Dat verliep helemáál niet verkeerd.

Ismael Saibari - 7: de revelatie van de laatste weken leverde weer een goede wedstrijd af. Saibari was de baas over elke situatie en had pech dat zijn schot op de paal belandde. Verdedigend liet hij soms wel een steekje vallen.

Malik Tillman - 8: als Tillman zo blijft spelen als tegen Arsenal, dan moet PSV vanavond nog veertien miljoen euro overmaken naar Bayern München. Een masterclass van de stilist, die de ene na de andere succesvolle steekpass gaf en zijn beste wedstrijd speelde sinds zijn komst.

Johan Bakayoko - 7,5: half Europa heeft hem op de radar en bij vlagen liet Bakayoko zien waarom dat zo is. Met zijn snelheid en geweldige linkerbeen zette hij de linkerkant van Arsenal een paar keer flink voor schut.

Ricardo Pepi - 6,5: Arsenal-thuis was voor Bosz het ideale moment om Pepi eens wat langer dan pakweg twintig minuten in actie te zien. Slecht deed de Amerikaanse spits het zeker niet - hij gaf een assist - maar in de afronding was het niet scherp genoeg.

Yorbe Vertessen - 7,5: als invaller heeft hij zijn waarde bewezen, maar nu lukte het ook eens als basisspeler. Voor rust raakte hij de paal, na rust krulde hij de bal prachtig in de verre hoek. Ook zonder Noa Lang en Hirving Lozano heeft PSV een volwaardige linksbuiten.

Invallers
Isaac Babadi - x: viel na 73 minuten in voor Saibari en speelde te kort voor een beoordeling.
Sergiño Dest - x: viel na 73 minuten in voor Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.
Guus Til - x: viel na 82 minuten in voor Tillman en speelde te kort voor een beoordeling.
Fredrik Oppegard - x: viel na 90 minuten in voor Vertessen en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz - 7: deels waren de wijzigingen bij PSV uit nood geboren, maar zijn keuze voor spelers als Obispo, Mauro en Van Aanholt was gedurfd. De organisatie van PSV staat echter zó goed, dat Bosz ermee wegkomt. En dat is een groot compliment.