Mike Verweij kraakt Ajacied Chuba Akpom

Verweij kraakt Ajax-aanwinst na opvallende info: 'Of hij liegt, of hij is blind'

15 december 2023 om 19:54
Laatste update: 15 december 2023 om 21:19

John van ‘t Schip heeft Chuba Akpom direct na de wedstrijd tegen AEK Athene gevraagd waarom hij de bal niet gaf aan de mee opgekomen Tristan Gooijer, die de bal vrij had kunnen inschieten. Dat geeft Valentijn Driessen aan in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. De Engelsman zou geantwoord hebben dat hij zijn teamgenoot niet heeft gezien.

"Dat is natuurlijk wel zorgwekkend, ja", zo stelt Driessen. "Dat is een kwaliteitsgeval. Hij had alle tijd om om zich heen te kijken, een pirouette te draaien en alles en nog wat kunnen doen. Als je die jongens dan niet ziet, dat tekent wel de beperkingen van een Ajax-spits."

Mike Verweij komt vervolgens met twee mogelijkheden: "Of hij is niet eerlijk, of hij is blind", aldus de journalist, die zegt te weten waar het fout gaat bij de aanvaller. "Als hij te lang gaat nadenken, dan gaat het mis. De ballen in de zestien waarin hij snel moet handelen, gaan er namelijk wél in."

"Gooijer loopt ernaast, dat is een debutant. Die denkt: 'hier komt mijn doelpunt.' Dit had Akpom niet gedaan als een Berghuis, Taylor of Bergwijn ernaast had gelopen. Want dan was hij uitgekafferd", voegt Verweij nog toe. Wel heeft hij begrip voor het feit dat de spits voor eigen eer ging. "Hij heel veel kritiek gehad. Als je dan deze kans krijgt om een derde goal te maken, snap ik dat je schiet."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!