Jansen blijft rustig na AZ-actie waarover Bosz schande sprak: 'Leuk is wel anders'

Jansen blijft rustig na AZ-actie waarover Bosz schande sprak: 'Leuk is wel anders'

18 december om 08:56
Laatste update: 18 december om 08:57

Pascal Jansen vond het niet leuk om de witte zakdoekjes op de tribunes van het AFAS Stadion te zien, tijdens het treffen met PSV. De trainer van AZ snapt echter wel dat de Alkmaarse fans op dit moment niet blij zijn.

Tijdens het duel tussen AZ en PSV (0-4) waren er witte zakdoekjes te zien in het stadion van AZ. Die actie was duidelijk gericht aan Jansen, die in de afgelopen weken kritiek krijgt van de Alkmaarse achterban. Peter Bosz zei de witte zakdoekjes 'belachelijk' te vinden, maar Jansen houdt zich rustig. "Leuk is anders, dat is heel duidelijk", zegt Jansen hij bij Voetbal International. "Maar goed, de verwachtingen zijn bij AZ hooggespannen. Dat is terecht, want we hebben onze ambities en doelen."

"Dat heeft ook te maken met hoe we in het verleden hebben gepresteerd. Afgelopen seizoen was succesvol voor ons. Er is met ziel en zaligheid gewerkt aan het bouwen van een succesvol elftal, maar net als ieder seizoen zijn er weer een paar kanjers vertrokken", gaat Jansen verder. "Dat betekent dat we weer aan het bouwen zijn. Je begint het seizoen dan vrij sterk, waardoor de verwachtingen meteen weer hooggespannen zijn. Als je dan een mindere fase kent, dan is het terecht dat mensen daar iets van gaan vinden."

Na iets meer dan een half uur spelen voerde Jansen ook al drie wissels door tegen PSV. Dat was echter niet om een signaal af te geven, zo valt op te maken uit zijn woorden. "Dat is heel vervelend. Aan de andere kant: de ploeg staat boven alles en we hadden behoefte aan andere types op het middenveld. Daar hebben we vervolgens naar gehandeld."