Stengs weet waarom Feyenoord al tien punten achterstaat: 'Dat is erg vervelend'

Stengs weet waarom Feyenoord al tien punten achterstaat: 'Dat is erg vervelend'

18-12-2023 10:51
136

Calvin Stengs ziet dat er een logische reden is, voor het feit dat de titel nu uit zicht is bij Feyenoord. De linkspoot hoopt in ieder geval Champions League-deelname veilig te stellen met de Rotterdamse club, maar zou er logischerwijs van balen als de titel niet geprolongeerd kan worden.

Feyenoord staat al tien punten achter op PSV, terwijl de landskampioen tot dusver slechts vier Eredivisie-duels niet wist te winnen. "De concurrentie is met PSV ook gewoon sterker geworden", laat Stengs optekenen door Voetbal International. "PSV laat geen punten liggen en wij wel. Dat is erg vervelend, maar wel de realiteit. We hebben het onszelf in het begin van het seizoen al moeilijk gemaakt door twee keer punten te laten liggen en dan vervolgens na een Champions League-wedstrijd ook uit bij FC Twente te verliezen."

"Ik denk dat we in die drie wedstrijden meer hadden kunnen doen", doelt Stengs ook op de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam. "We willen volgend jaar weer Champions League spelen en de tweede plaats geeft daar recht op. Maar je wilt altijd kampioen worden, dus als dat niet lukt, is het wel vervelend."

Voor het nieuwe kalenderjaar heeft Stengs ook een persoonlijk doel. "Ik ben blij dat ik veel heb kunnen spelen, maar ik kan zeker nog meer. Ik denk dat mijn rendement nog steeds omhoog kan. Dat ik meer goals maak, vaker op goal schiet en vaker de actie probeer te maken. Het kan zeker nog beter."