VP's Elftal van de Week: PSV weer hofleverancier, één keer Feyenoord en Ajax

VP's Elftal van de Week: PSV weer hofleverancier, één keer Feyenoord en Ajax

18-12-2023 10:00
25

Ook in het laatste VP's Elftal van de Week van 2023 is PSV hofleverancier. De Eindhovenaren zijn met drie spelers vertegenwoordigd. Verder zijn Feyenoord, Ajax, Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles, NEC, PEC Zwolle en Almere City FC van de partij.

Nick Olij (Sparta Rotterdam)
In het chaotische duel tussen Sparta en FC Twente was Olij het grote rustpunt. Met tien man leken de Rotterdammers stand te houden, mede dankzij zijn uitstekende keeperswerk, maar in de 92ste minuut viel de gelijkmaker toch.

Wedden

Meer odds

Jamal Amofa (Go Ahead Eagles)
In zijn 87ste wedstrijd in het betaald voetbal was het eindelijk raak voor Amofa. De verdediger van Go Ahead schreeuwde het uit na zijn allereerste doelpunt en stopte de bal onder zijn shirt als teken dat hij vader wordt.

Joey Jacobs (Almere City FC)
Als debutant liggen de records voor het oprapen bij Almere City: de 5-0 tegen Vitesse betekende de grootste Eredivisie-zege in de clubhistorie. Met een goal droeg ook de sterke Jacobs zijn steentje bij.

Sergiño Dest (PSV)
Na mislukte periodes bij FC Barcelona en AC Milan waant Dest zich in een speeltuin, zó makkelijk gaat het de PSV'er af in de Eredivisie. Als onvermoeibare en vooral uitstekend voetballende vleugelverdediger is hij goud waard.

Ismael Saibari (PSV)
Saibari lijkt elke week nóg beter te worden. De power, het inzicht, de drang naar voren en de bereidheid om vuile meters te maken: als hij zijn huidige niveau doortrekt, speelt de PSV'er volgend seizoen in de top-zes van de Premier League.

Joshua Kitolano (Sparta Rotterdam)
Het aantal meters dat Kitolano aflegde tegen FC Twente, dat de hele tweede helft met een man meer speelde, is bewonderenswaardig. De middenvelder van Sparta was een ware plaag voor zijn tegenstander.

Magnus Mattsson (NEC)
De man in vorm bij NEC. Met twee uitstekende goals tegen Fortuna Sittard liet Mattsson andermaal zien dat zijn plafond niet in Nijmegen ligt. Voor hem is het jammer dat de Eredivisie in een winterslaap gaat.

Calvin Stengs (Feyenoord)
Met twee vroege doelpunten zorgde Stengs ervoor dat Feyenoord al snel wist dat het een comfortabele middag zou worden op bezoek bij Heracles. De stilist weet zijn sierlijke spel nu ook te koppelen aan rendement.

Lennart Thy (PEC Zwolle)
Het ging na het eindsignaal vooral over de vermeende handsbal in de aanloop naar zijn goal, maar Thy scoorde tegen Ajax wél gewoon even met een omhaal in de 89ste minuut. Het was zijn tweede goal in Amsterdam.

Luuk de Jong (PSV)
Het is op dit moment fijn om Luuk de Jong te zijn. De spits maakte tegen AZ zijn 119e en 120e doelpunt voor PSV in de competitie en is daardoor Coen Dillen voorbij op de ranglijst van eeuwige Eredivisie-topscorers.

Brian Brobbey (Ajax)
Voordat hij met zijn broers naar Dubai vertrekt, maakte Brobbey nog maar eens duidelijk dat het in 2024 om hem moet draaien bij Ajax. Zijn twee goals tegen PEC waren evenwel niet genoeg voor de drie punten.