Rode kaart Fortuna-aanvaller Noslin opgeheven

Fortuna in het gelijk gesteld: Noslin vrijgesproken na rode kaart tegen NEC

19 december 2023 om 12:29

Fortuna Sittard kan dinsdagavond in het KNVB-bekertoernooi toch aantreden met Tijjani Noslin. De vleugelaanvaller van de Limburgse club kreeg afgelopen vrijdag een rode kaart tijdens het competitieduel met NEC. Inmiddels is hij vrijgesproken door de tuchtcommissie. 

Halverwege de eerste helt in De Goffert maakte Noslin een overtreding op Calvin Verdonk. Eerstgenoemde miste de bal en raakte met zijn noppen de enkel van Verdonk. Scheidsrechter Edwin de Graaf trok aanvankelijk een gele kaart, maar na inmening van de VAR ging hij over tot een rode prent. Fortuna verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-1. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Go Ahead Eagles

  • logo

    Fortuna Sittard

Fortuna-trainer Danny Buijs noemde de rode kaart na afloop niet beslissend, maar een zware straf vond hij het wel. "Het is een overtreding, maar de scheidsrechter moet ook begrijpen dat iemand uit balans wordt gebracht. Dan ziet het er ongecontroleerd uit, maar het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden", zei hij voor de camera van ESPN

Buijs liet toen al weten de hoop te koesteren dat hij gewoon over Noslin zou kunnen beschikken tijdens het bekerduel met FC Eindhoven. De trainer werd maandagavond in het gelijk gesteld. De tuchtcommissie sprak de 24-jarige Amsterdammer vrij.