Groningen zet KKD-koploper Willem II aan de kant en mag door in de KNVB Beker

19-12-2023 22:50
91

Het bekeravontuur van Willem II is voorbij na een verlies tegen FC Groningen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie ging met 1-3 onderuit tegen de ploeg uit het hoge Noorden, waardoor de Groningers nog kans maken op de KNVB Beker.

Willem II en FC Groningen begonnen dinsdagavond om 21:00 uur aan een echte KKD-kraker in de KNVB Beker. In Tilburg schoten de bezoekers van trainer Dick Lukkien direct uit de startblokken en namen zij het heft in handen tijdens de openingsfase. Hiervoor kregen de Groningers uiteindelijk ook een beloning, want na twintig minuutjes spelen tikte Luciano Valente de openingstreffer binnen voor de bezoekers.

De Tilburgers gaven zich echter niet gewonnen. De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd, maar alsnog moest de koploper van de KKD met een achterstand de rust in. Na de onderbreking duurde het niet heel lang tot de gelijkmaker kwam, want tien minuten na rust was Jesse Bosch alert en maakte hij de 1-1.

Toch moest Willem II de zege uiteindelijk aan de bezoekers uit Groningen laten. Laros Duarte maakte een kwartier voor tijd de 1-2 voor de ploeg van Lukkien. Romano Postema maakte in de slotfase nog een penalty, waardoor hij  de eindstand op 1-3 bracht. Groningen sleept daarmee een ticket binnen voor de volgende ronde in de KNVB Beker. Willem II staat er erg goed voor in de Keuken Kampioen Divisie, maar het bekeravontuur zit er op.