Sparta bezegelt eerste wintertransfer en haalt landgenoot Saito

Sparta bezegelt eerste wintertransfer en haalt landgenoot Saito

21-12-2023 11:02
20

Sparta Rotterdam heeft zijn eerste wintertransfer afgerond. De Kasteelclub heeft zich verzekerd van de komst de 21-jarige Shunsuke Mito, die overkomt van Albirex Niigata.

Mito is een Japanse buitenspeler, die tot de zomer van 2028 heeft getekend bij Sparta. De aanvaller maakt deel uit van de Olympische ploeg van Japan, waar ook Sparta-aanvaller Koki Saito voor uitkomt. "We hebben Shunsuke lange tijd gevolgd, hebben veel tijd gestoken in de overgang van Japan naar Rotterdam. Het heeft uiteraard meegespeeld dat Koki en de mensen om hem heen positief zijn over Sparta en de ontwikkelmogelijkheden bij ons. Daarnaast zijn we naar Japan gegaan om hem te ontmoeten en het plan door te spreken", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubsite.

"Het is een buitenspeler met veel offensieve kwaliteiten, die nog grote stappen kan zetten in zijn ontwikkeling en erin gelooft dat hij die stappen op Het Kasteel kan zetten", gaat hij verder. "Wij zijn overtuigd van zijn kunnen en kijken ernaar uit om hem snel in ons shirt te zien spelen." Mito vliegt aan het eind van dit kalenderjaar naar Nederland. Begin januari sluit hij aan op het trainingskamp van Sparta.

In 2022 was Mito een vaste waarde bij het Albirex Niigata dat promoveerde naar het hoogste niveau in Japan. In zijn debuutseizoen in de J1 League werd Mito gekroond tot grootste talent van de competitie.