Hercules-matchwinner wil één zin blijven horen na Ajax-blamage: 'Zegt het voort!'

Hercules-matchwinner wil één zin blijven horen na Ajax-blamage: 'Zegt het voort!'

21-12-2023 22:23 Laatste update: 23:14
34

Trainer René van der Kooij en matchwinner Mats Grotenbreg zijn door het dolle heen bij Hercules. De twee kunnen nog nauwelijks geloven dat zij Ajax hebben uitgeschakeld in de KNVB Beker.

"Dit is heel bijzonder", stelt Grotenbreg, die de winnende goal maakte, tegenover RTV Utrecht. "Ik kwam erin bij 2-1 en dacht na de 2-2 dat we moesten doorkomen tot het einde. Maar ja, toen kwam die laatste vrije trap en hij gaat er via mij in." Grotenberg kan geen genoeg krijgen van de zin 'Hercules heeft Ajax uitgeschakeld in de KNVB Beker'. "Zegt het voort! Zegt het voort!"

Wedden

Meer odds

Ook trainer Van der Kooij weet niet wat hij mee heeft gemaakt in De Galgenwaard. "Ik besef het voor geen meter", zegt hij. "Totaal niet. Ik heb gejankt en ik ga zo weer... Het is iets heel geks. Grotenbreg kwam erin om ballen tegen te houden, niet om hem erin te schieten. We hadden eigenlijk al de 3-0 moeten maken, maar ik vind dat wij meer kansen hebben gehad. Trotser dan trots kan ik niet zijn." Van der Kooij heeft geen vrees voor de achtste finale van de beker. "Laten we nu die hele top-3 maar pakken", lacht hij.