Ajax-basiself wekt onbegrip: 'De allerlaatste wedstrijd, snapte er niks van'

Ajax-basiself wekt onbegrip: 'De allerlaatste wedstrijd, snapte er niks van'

22-12-2023 09:40
157

René van der Gijp vindt het ongelooflijk dat Ajax donderdagavond niet met de sterkst mogelijke elf is begonnen tegen USV Hercules. Als dat wel was gebeurd, had zich een ander spelbeeld voltrokken, denkt de analist van Vandaag Inside

"Leg mij nou eens uit, de allerlaatste wedstrijd van het jaar, morgen zijn die jongens allemaal vrij: speel met je sterkste elftal", begint Van der Gijp, die daarmee lijkt te doelen op de basisplaatsen van onder anderen Tristan Gooijer, Georges Mikautadze en Amourricho van Axel Dongen. "Omdat je namelijk weet: als je heel kut begint, kan je het niet meer omdraaien."

Wedden

Meer odds

"Zelfs niet door spelers erin te brengen", vervolgt Van der Gijp. "Begin met je sterkste elftal. Zet die mensjes een halfuur onder druk, sta met 4-0 voor, haal er vier uit én je bent klaar. Ik snapte er helemaal niets van."

De voormalig vleugelaanvaller denkt ook dat het anders was geweest als Ajax in de Johan Cruijff ArenA had gespeeld. "Thuis rol je ze altijd op. Ook met een jeugdelftal. Je hebt er al geen zin in, wat kan je goed doen. Het is voor die mensen (spelers en fans Herclues, red.) wel heel leuk."