Slot en Bosz zijn bezeten van voetbal: 'Dat kost me elke keer vier uur'

Slot en Bosz zijn bezeten van voetbal: 'Dat kost me elke keer vier uur'

22-12-2023 20:25
45

Het voetbal laat Arne Slot en Peter Bosz nooit echt los. Dat vertellen de trainers van Feyenoord en PSV in een gezamenlijk interview met het AD

Er zijn maar weining momenten dat Slot en Bosz niet met voetbal bezig zijn. "Zelfs als ik thuis een film kijk, denk ik ondertussen nog: we moeten eigenlijk tóch anders drukzetten" moet Bosz bekennen. Zijn collega Slot komt met een verhaal van een soortgelijke strekking. Alleen in de interlandweken lukt het de coach van Feyenoord om af en toe niet met voetbal bezig te zijn. "Ik kijk dan nooit de wedstrijden, tenzij één van mijn spelers ergens debuteert."

Beide heren besteden een groot deel van hun dagen aan hun job als trainer van twee van de grootste clubs van Nederland. "Half zeven opstaan, en dan gelijk naar de club", vertelt Bosz. "Daar ontbijten, soms wat sporten. Alles in werk zetten voor de werkdag die vaak tot 18.00 duurt." Dat ritme heeft de 60-jarige trainer van PSV al jaren. "Daar voel ik me prettig bij."

Slot rijdt soms in alle vroegte vanuit zijn woonplaats Zwolle naar Rotterdam, al heeft hij ook een appartement in de buurt van De Kuip waar hij kan overnachten. Voetbal kijken doet hij de hele dag door. "Ik kijk bijna elke training van Feyenoord terug. Zeker de teamtactische onderdelen daarvan. Verder onze eigen wedstrijd en vaak wel twee á drie wedstrijden van de komende tegenstander." Dat komt bovenop het voetbal dat de trainer 'als liefhebber' op TV kijkt. 

Bosz kijkt dezelfde dag nog wedstrijden van PSV terug. Dat kost de trainer zo'n vier uur, waarin hij zaken opschrijft die hij door de videoanalist wil laten nakijken. "Zo slokt dit werk je eigenlijk altijd op. Maar we doen het met veel plezier, nog steeds", aldus Bosz. "En zeker dit seizoen."