Promotiekandidaat Roda JC ontsnapt in Helmond, maar ziet concurrentie wel naderen

23-12-2023 20:46
83

Roda JC heeft diep in de blessuretijd nog een punt weten te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Helmond Sport leken de Koempels onderuit te gaan door een hattrick van Giannis-Fivos Botos, maar uiteindelijk werd het 3-3. Roda ziet de concurrentie wel dichterbij komen.

Op bezoek in Helmond hoopte Roda JC 2023 goed af te sluiten. Na overwinningen van koploper Willem II en nummer drie ADO Den Haag eerder dit weekend, wisten de Limburgers wat ze te doen stond: winnen. Roda begon echter desastreus aan de wedstrijd. Na minder dan een half uur spelen stond Helmond Sport namelijk al met 2-0 voor, door twee goals van Botos.

Voor rust wisten de bezoekers nog wel wat terug te doen, via Maximilian Schmid. Daardoor stond het bij rust 2-1. Na de pauze kwam Roda zelfs even op gelijke hoogte, door een goal van Enrique Peña Zauner. Geheel verdiend was dat echter niet, aangezien Helmond de meest dreigende ploeg was. Het duurde echter nog geen minuut voordat de thuisploeg weer trefzeker was.

Martijn Kaars en Botos hadden direct na de 2-2 vrije doortocht over de as van het veld. Botos wist dat genadeloos af te straffen met zijn derde treffer van de avond. Diep in de blessuretijd wist Roda toch nog de 3-3 te maken: Walid Ould-Chikh werkte de bal tegen de touwen. Daardoor eindigde het duel in Helmond gelijk. Roda weet een nederlaag zo te voorkomen, maar het gat met nummer drie ADO is nu nog maar één punt.