'Nederlandse topclub serieus voor Roemeense spits'

'Ajax, PSV óf Feyenoord: Nederlandse topclub jaagt op Roemeense spits'

26 december 2023 om 18:22

FC U Craiova-spits Vladislav Blanuta staat in de serieuze belangstelling van een Nederlandse topclub. Ajax, PSV óf Feyenoord hoopt de 21-jarige Roemeen deze winter al vast te leggen, zo weet het Roemeense medium ProSport.

Het is niet bekend wie van de traditionele top-drie precies jacht maakt op Blanuta, maar dat er verregaande interesse is staat volgens ProSport vast. De 1.90 meter lange aanvalsleider heeft een transferclausule van zes miljoen euro. Voor de topclub uit Nederland zou dat prijskaartje geen probleem zijn.

Blanuta speelde dit seizoen tot dusver veertien duels op het hoogste niveau in Roemenië. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij twee assists. De spits van FC U Craiova geldt als de rijzende ster in het Roeemeense voetbal, aldus ProSport. Hij wacht nog op zijn debuut in het nationale team. Wel speelde Blanuta onlangs zijn eerste interland voor Jong Roemenië, nadat hij eerder nog uitkwam voor Moldavische jeugdteams.

Blanuta werd afgelopen zomer definitief overgenomen van Pescara, dat hem al verhuurde. Craiova betaalde zo'n 250.000 euro. De lange spits koos op jonge leeftijd voor een avontuur in Italië, dat dus niet uitpakte zoals gehoopt.

Van de Nederlandse topclubs lijkt Feyenoord op dit moment de meeste baat te hebben bij een nieuwe spits doordat Ayase Ueda enige tijd afwezig zal zijn vanwege zijn deelname aan de Azië Cup. Daarnaast lijkt Santiago Gimenez na dit seizoen goede kans te maken op een transfer.

PSV is in de punt van de aanval goed voorzien met Luuk de Jong en Ricardo Pepi. Ajax beschikt momenteel over Brian Brobbey en Chuba Akpom, maar Georges Mikautadze is op weg naar de uitgang.