Boodschap voor Koeman vanuit Ajax: 'Kan belangrijk zijn op EK'

Boodschap voor Koeman vanuit Ajax: 'Kan belangrijk zijn op EK'

27-12-2023 09:26 Laatste update: 10:45
89

Brian Brobbey werkt bij Ajax hard aan zijn verbeterpunten. De 21-jarige spits is ervan overtuigd dat de doelpunten vanzelf gaan komen en dat moet hem ook een plekje in de EK-selectie van Oranje opleveren.

Brobbey kan in gesprek met de NOS niet meteen een hoogtepunt opnoemen in 2023, waarna hij naar zijn dieptepunt wordt gevraagd. "Ik wil eigenlijk positief blijven, weet je. Maar jullie zoeken altijd de negativitéit dan weer op", grapt hij.

Wedden

Meer odds

De Ajax-spits kreeg onder meer kritiek van illustere voorganger Marco van Basten. "Maar Van Basten praat over iedereen. Hij noemde Devyne (Rensch, red.) van Cambuur-niveau. En een paar dagen daarna vond hij het opeens weer een goede speler. Hij zegt ook altijd: 'die jongens verdienen heel veel geld, dus we mogen wel wat zeggen.' Hij praat veel, dat is ook zijn werk natuurlijk. Ik denk niet dat hij het doet om ons te triggeren. Daar heb ik hem niet voor nodig."

Toch probeert Brobbey het ongelijk van de critici te bewijzen. Hij werkt veel op afwerken en koppen. "Ons schema was te druk, dus ik ben nog niet begonnen met John Bosman, die me gaat helpen om beter te worden. Door het drukke schema is het niet verstandig om veel te gaan schieten. Wat ik wel doe? Ik vraag op de training de links- en rechtsback om voorzetten te geven om die connectie beter te maken. Op een gegeven moment gaan die ballen er vanzelf in."

Als hij tot slot wordt gevraagd naar Oranje, schiet hij wakker. "Dát is natuurlijk mijn hoogtepunt! Mijn debuut bij Oranje! Het smaakt naar meer. Als ik zo door blijf gaan, denk ik dat ik belangrijk kan zijn voor het Nederlands elftal op het EK. Wat we hebben besproken nadat de bondscoach (Ronald Koeman, red.) kritiek had geleverd op mij, blijft tussen ons. Maar dat we contact hebben gehad zegt wel iets natuurlijk. Ik wil erbij zijn op het EK; dat is mijn belangrijkste doel voor 2024."