Brobbey: 'Als hij het in mijn gezicht had gezegd, had ik hem ook wel aangepakt'

Brobbey: 'Als hij het in mijn gezicht had gezegd, had ik hem ook wel aangepakt'

21-12-2023 17:24 Laatste update: 20:59
157

Brian Brobbey kreeg in het jaar 2023 veel te maken met racisme. Tweemaal was het raak na een uitduel met FC Twente en ook in andere stadions kreeg hij de meest walgelijke teksten naar zijn hoofd. In gesprek met Voetbal International blikt de spits van Ajax terug op de schandalige gebeurtenissen.

"Pff, ja", begint Brobbey. "Die jongen bij het stadion van FC Twente laatst. Ik weet niet hoe oud hij was: vijftien, zestien of zo? Hij moet nog heel veel leren, denk ik. Het is niet goed wat hij deed." Het maakt Brobbey naar eigen zeggen 'niet zoveel uit'. "Maar het is wel vervelend als het gebeurt. Ook voor andere mensen. Dat is wel bizar. Maar ja, wat kan je eraan doen? Niet veel. Ik kan het niet veranderen. Dus ik scherm me daarvoor af, het raakt me niet. Mijn familie kan er gelukkig ook goed mee omgaan."

Wedden

Meer odds

Eind mei nam Steven Berghuis het op voor zijn teamgenoot. De aanvaller deelde een klap uit aan een FC Twente-supporter die Brobbey racistisch bejegende. "Ik had dat helemaal niet door, ik zag die video pas op de terugweg in de bus", zegt Brobbey daarover. "Eigenlijk vind ik dat hij gelijk heeft, Steven. Het kan niet, wat die jongen zei. Daar moet je niet zomaar mee weg kunnen komen. Als hij het in mijn gezicht had gezegd, had ik hem ook wel aangepakt. Maar zo’n klap, dat mag niet natuurlijk. Dat weet hij ook."