Brobbey lyrisch: 'Een fantastische spits, dat is echt genieten'

Brobbey lyrisch: 'Een fantastische spits, dat is echt genieten'

27-12-2023 14:12 Laatste update: 15:35
27

Brian Brobbey is de afgelopen periode met twee verbeterpunten aan de slag gegaan: afwerken en koppen. In het nieuwe jaar gaat de Ajax-aanvaller met spitsentrainer John Bosman aan de gang om critici het ongelijk te bewijzen.

Het afgelopen jaar kreeg Brobbey veel kritiek op zijn manier van afwerken. Die kritiek laat hem niet koud, blijkt in gesprek met de NOS. "Dat is iets wat nog altijd beter kan. Daar zijn we ook mee bezig. Trainen, trainen, trainen. Ons speelschema was te druk, dus ik ben nog niet begonnen met John Bosman, die me gaat helpen om beter te worden", zegt hij.

Wedden

Meer odds

"Wat ik wel doe? Ik vraag op de training de links- en rechtsback om voorzetten te geven om die connectie beter te maken. Op een gegeven moment gaan die ballen er vanzelf in", vervolgt Brobbey, die in de jeugd veel aan de lessen van Dave Vos, de huidige trainer van Jong Ajax, heeft gehad. "Hij is met me aan de slag gegaan en heeft me heel erg geholpen met het vasthouden van de bal. Sindsdien is het een wapen. Ik weet precies wat ik moet doen als er spelers aan me zitten. En als ze niet aan me zitten, weet ik ook wat ik moet doen."

Brobbey kijkt af bij zijn idool Didier Drogba, voormalig topspits van Chelsea. "Een fantastische spits. Die goal tegen Tottenham in de bekerfinale. Hoe hij wegdraaide, hoe hij de bal met zijn linkerbeen in de kruising schoot. Dat is echt genieten. Champions League-finale. Kopbal. 1-1. Prima spits. Ja."