'Mislintat bood Heitinga na trainerswissel andere rol aan bij Ajax'

'Mislintat bood Heitinga na trainerswissel andere rol aan bij Ajax'

28-12-2023 19:27 Laatste update: 19:53
38

John Heitinga kreeg afgelopen zomer de mogelijkheid om bij Ajax te blijven. Sven Mislintat schoof de interim-trainer toen opzij, maar gaf hem wel de kans om in Amsterdam aan de slag te gaan als hoofd jeugdopleiding. Daar bedankte Heitinga echter voor.

Het Algemeen Dagblad heeft donderdag een groot achtergrondstuk over Ajax naar buiten gebracht. Daarin valt onder meer te lezen dat Heitinga het nieuwe hoofd jeugdopleiding had kunnen worden.

Wedden

Meer odds

Het AD stelt dat toenmalig technisch directeur Mislintat na de laatste wedstrijd van het vorige seizoen (3-1 verlies bij FC Twente) naar het huis van Heitinga is gereden. 'De boodschap: Ajax gaat voor een andere trainer kiezen', zo klinkt het. Mislintat heeft Heitinga wel aangeboden om als hoofd jeugdopleiding actief te blijven bij de Nederlandse recordkampioen.

Daar is Heitinga niet op ingegaan, blijkt uit zijn definitieve vertrek bij Ajax. Inmiddels is de oud-verdediger actief als assistent-trainer bij het Engelse West Ham United. Daar werd hij herenigd met oud-Ajacieden Mohammed Kudus en Edson Álvarez.