Heitinga probeerde vertrek Ajax-speler te voorkomen: 'Toe nou, ik ben er nu'

Heitinga probeerde vertrek Ajax-speler te voorkomen: 'Toe nou, ik ben er nu'

28-12-2023 17:43 Laatste update: 17:59
39

John Heitinga heeft geprobeerd Sontje Hansen te overtuigen bij Ajax te blijven, al is de 21-jarige aanvaller blij dat hij niet op dat aanbod is ingegaan. 

Na het vertrek van Alfred Schreuder kreeg John Heitinga, de favoriete trainer van Sontje Hansen, de touwtjes in handen bij Ajax. "Maar toen had ik al gezegd dat ik mijn contract niet ging verlengen", vertelt Hansen in Kick 't Met. "Hij ging wel echt in mijn hoofd zitten van: toe nou, wacht nou even. Hou geduld. Ik ben er nu, je gaat er wel komen."

Wedden

Meer odds

Achteraf gezien is Hansen blij dat hij toch is vertrokken bij Ajax. "Geloof me, als ik toen dat contract had getekend, zou ik nu geen enkele wedstrijd spelen. Honderd procent."Waarom Hansen voor NEC koos? "Vitesse wou me ook, die gingen me gelijk chatten toen ik daar langskwam. Ik heb ook met Duitse en Belgische clubs gepraat, alleen ik heb vier jaar lang geen negentig minuten gespeeld."

Hansen wilde eigenlijk graag naar een club uit de Duitse Bundesliga. "Maar ik dacht: ik maak het niet bij Ajax 1, en ik heb al vier jaar geen negentig minuten gespeeld. Ik had een gesprek met Augsburg en ze vertelden me dat elke speler minimaal elf kilometer per wedstrijd loopt. Daarom wilde ik een 'zekerheidje' pakken. Dat is wat ik nodig heb en ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt", aldus Hansen.