Brighton wankelt even na grote voorsprong, maar verslaat Spurs in heerlijk duel

28 december 2023 om 22:32
Laatste update: 28 december 2023 om 22:37

Tottenham Hotspur heeft donderdagavond een harde nederlaag geleden op bezoek bij een weergaloos Brighton & Hove Albion. In het American Express Community Stadium werd het 4-2.

Voor Spurs was de opdracht duidelijk tegen Brighton: bij een overwinning zou het de top-vier in de Premier League weer even binnendringen. Bij de thuisploeg stond Jan Paul van Hecke in de basis, zat Bart Verbruggen op de bank en was Joël Veltman door een blessure afwezig. De Brighton-Nederlanders zagen hun ploeg na iets meer dan tien minuten spelen al op voorsprong komen.

De nog maar achttien jarige Jack Hinshelwood, die op de plek van Veltman speelde, pegelde de bal toen hard in het Tottenham-doel: 1-0. Niet veel later kwam Brighton ook op 2-0: Dejan Kulusevski maakte een overtreding in de zestien, waardoor The Seagulls een penalty kregen. Die werd koel tegen de touwen geschoten door João Pedro.

Voor rust kregen beide ploegen nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Na de pauze scoorde Richarlison twee keer, maar twee keer telde de goal niet wegens buitenspel. Invaller Pervis Estupiñán wist daar optimaal van te profiteren, door de bal van afstand weergaloos raak te schieten: 3-0. Een kwartier voor tijd leek João Pedro de genadeklap uit te delen, door opnieuw vanaf elf meter ook de vierde Brighton-goal te maken.

In de minuten die daarna volgden, liet Tottenham echter plotseling van zich horen. Invaller Alejo Véliz en Ben Davies scoorden namens de bezoekers, waardoor het plotseling 4-2 stond. Het werd daardoor weer spannend, want Spurs zette nog flink aan. Maar Brighton trok de overwinning over de streep. De ploeg van Roberto De Zerbi staat nu achtste in de Premier League, Tottenham blijft de nummer vijf.