'Ik houd er rekening mee dat dit einde van mijn carrière wordt, ik ga gasgeven'

'Ik houd er rekening mee dat dit einde van mijn carrière wordt, ik ga gasgeven'

28-12-2023 23:51
10

Ralf Seuntjens kijkt uit naar zijn terugkeer bij De Graafschap. De 34-jarige spits realiseert zich ook dat dit wel eens het laatste kunstje uit zijn carrière kan worden.

Deze week werd de terugkeer van Seuntjens, die herstelde van lymfeklierkanker, in Doetinchem officieel. Tegenover Voetbal International geeft hij een inkijkje in de gesprekken met De Graafschap. "Nou, ik heb gezegd dat ik momenteel maximaal zestig minuten kan spelen. Heel eerlijk, alle kaarten op tafel. Daar waren ze ook blij mee, want in Devin Haen zien ze terecht een hele talentvolle spits. Die ontwikkeling moet ik niet gaan storen. Integendeel. Ik moet juist als een mentor voor hem gaan fungeren."

Ondanks alles heeft Seuntjens 'heel veel vertrouwen' in zijn lichaam gekregen. "Ik heb ook hard getraind in Japan, daar doen ze niet aan liefdadigheid. Maar ik moet wel speelminuten maken om mijn conditie op te bouwen. Prikkels krijgen. Dan ben ik in de zomer eerlijk naar mezelf. Ik houd er rekening mee dat dit het einde van mijn carrière wordt. Alleen ik bijt mezelf er wel helemaal in vast. Ik ga gasgeven."

NAC Breda, waar Seuntjens ook een verleden heeft, was niet in de markt voor hem. "Nee, NAC heeft niet gebeld. Ik wil nu vooral zo graag promoveren met De Graafschap, het heeft me al die jaren dwarsgezeten. Dit zou dé ultieme afsluiter zijn. Ik kijk nu al uit naar de sfeeracties op De Vijverberg, dat zal kippenvel worden. Toen De Graafschap belde, waren we meteen rond. We gaan knallen."