Seun of God vindt nieuwe club in Nederland en keert terug op oude nest

Seun of God vindt nieuwe club in Nederland en keert terug op oude nest

24-12-2023 11:55 Laatste update: 12:21
56

Ralf Seuntjens heeft een nieuwe club gevonden in Nederland. De 34-jarige aanvaller gaat tot het einde van het seizoen aan de slag bij De Graafschap, meldt de club uit Doetinchem zondag.

Seuntjens was de afgelopen twee jaar actief bij het Japanse Imabari FC. Hij koos voor dat avontuur na een sterk halfjaar bij NAC Breda. Kort na zijn overstap werd hij gediagnostiseerd met lymfeklierkanker. Hij kreeg van de Japanse club de kans om zich terug te knokken en na ruim een jaar afwezigheid zijn rentree te maken. Mede met het oog op zijn gezin wilde Seuntjens deze winter graag terugkeren naar Nederland.

Wedden

Meer odds

De routinier heeft nu onderdak gevonden bij De Graafschap. Hij speelde tussen 2019 en 2021 ook al voor De Superboeren. Destijds liep hij met de club op een haar na promotie naar de Eredivisie mis. Nu hoopt Seuntjens dat smetje weg te poetsen. "Ik kom terug om een eerdere belofte hopelijk werkelijkheid te laten worden", zegt hij. "Ik heb de Graafschap altijd een mooie en bijzondere club gevonden. Dit ben ik nooit vergeten. Ooit was ik heel dicht bij promotie naar de Eredivisie hier. Ik zal er alles voor geven om weer zo dicht mogelijk bij dat ene doel te komen."

Technisch directeur Peter Bijvelds is blij met de ervaren aanwinst. "Met Ralf halen we een spits in huis die bewezen heeft altijd en overal te kunnen scoren en te laten scoren. We denken dat hij als pinchhitter en als mentor voor onze jonge spitsen van enorme waarde kan zijn. Het tekent de mens Ralf Seuntjens dat hij ambitieus blijft en in zichzelf én ons investeert omdat hij het gevoel heeft dat zijn avontuur hier nog niet op de juiste manier tot een climax gekomen is."

Seuntjens speelde eerder voor RBC Roosendaal, Telstar, FC Den Bosch, VVV-Venlo, De Graafschap en NAC.