'Mislintat dacht naast Bosz, Jansen, Steijn aan vierde Nederlandse coach bij Ajax'

'Mislintat dacht naast Bosz, Jansen, Steijn aan vierde Nederlandse coach bij Ajax'

29-12-2023 08:56
176

In de zoektocht naar een nieuwe trainer verscheen ook Joseph Oosting op de radar van Ajax. Nog voor toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat contact op kon nemen, verruilde de 51-jarige oefenmeester RKC Waalwijk echter al voor FC Twente.

Dat valt te lezen in de reconstructie van het Algemeen Dagblad over het mislopen van Peter Bosz door Ajax. Door interne weerstand tegen die laatste twijfelde Mislintat lang over de Apeldoorner, die door velen werd gezien als droomkandidaat. Pas toen Edwin van der Sar op weg was naar de uitgang gingen beide partijen in gesprek, maar het kwam te laat: Bosz was inmiddels overtuigd door het verhaal van PSV.

Wedden

Meer odds

Doordat intern bij Ajax ook veel twijfels heersten over buitenlandse coaches Kjetil Knutsen en Gerardo Seoane, bracht Mislintat de Nederlandse opties in kaart, naast Bosz. 'Nog voor hij gesprekken kan aangaan ziet hij Joseph Oosting zijn ja-woord aan FC Twente geven', weet het AD. 'De eveneens als een optie beschouwde Pascal Jansen is een garantie voor gedoe én de hoofdprijs, zo verzekeren mensen binnen Ajax hem: AZ zal er alles aan doen dwars te liggen.'

Mislintat kwam uiteindelijk bij Maurice Steijn uit. De Haagse trainer deed het uitstekend bij Sparta en maakte een goede indruk tijdens de gesprekken, maar kwam totaal niet uit de verf in de Johan Cruijff Arena. Inmiddels staat John van 't Schip voor de groep.