'Ajax dacht afgelopen zomer ook aan Bundesliga-coach voor trainerspositie'

'Ajax dacht afgelopen zomer ook aan Bundesliga-coach voor trainerspositie'

28-12-2023 19:11 Laatste update: 19:20
81

Gerardo Seoane was afgelopen zomer ook in beeld bij Ajax, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat koos uiteindelijk echter voor Maurice Steijn.

Afgelopen zomer werd Steijn aangesteld als hoofdtrainer van Ajax. Eerder kwam al naar buiten dat Kjetil Knutsen, Peter Bosz en Pascal Jansen ook op de lijst stonden van Mislintat. Nu stelt het AD dat Seoane ook in beeld was. 'Mislintat zag hem als jonge trainer succes boeken bij Young Boys en kent hem nog van Bayer Leverkusen, waar hij Bosz in 2021 is opgevolgd', schrijft de krant.

Wedden

Meer odds

Er zou echter geen draagvlak zijn geweest voor de komst van Seoane. Bij Ajax zou men het 'een groot risico' hebben gevonden, dat naast de td ook de trainer buitenlands zou worden. Om die reden is Knutsen afgelopen zomer ook niet naar Amsterdam gekomen.

Seonane staat op dit moment aan het roer aan Borussia Mönchengladbach, dat hem afgelopen zomer wél aantrok. Onder de Zwitserse oefenmeester presteert Gladbach echter wisselvallig: het staat nu twaalfde in de Bundesliga. Daarvoor hield Seoane het Leverkusen uiteindelijk ruim één jaar vol.