Komst Ocampos druppel voor Ajax-pupil: 'Niemand begreep waarom hij werd gehaald'

Komst Ocampos druppel voor Ajax-pupil: 'Niemand begreep waarom hij werd gehaald'

28-12-2023 18:50
44

Sontje Hansen heeft een inkijkje gegeven in zijn laatste periode bij Ajax. Bij Kick 't Met van Ziggo vertelt hij dat Alfred Schreuder op de laatste dag van de transfermarkt voor een eventuele huurtransfer ging liggen. 

"Ik had al met een aantal clubs uit Nederland gesproken", vertelt Hansen, die sinds afgelopen zomer uitkomt voor NEC. "Maar toen kwam Alfred Schreuder naar me toe om te zeggen dat ik niet weg mocht. Op de laatste dag van de transfermarkt." Volgens Hansen was dat omdat Antony naar Manchester United vertrok. "Er kwam een plekje vrij in Ajax 1."

Hansen dacht dat dit het moment was om zijn kans te pakken. "Dan is dit het moment dat het moet gaan gebeuren, want Schreuder appte mijn zaakwaarnemer om te zeggen dat ik niet meer weg mocht. Toen dacht ik: dan ga ik gewoon lekker bij Ajax 1 spelen, of trainen."

Dat toekomstbeeld veranderde plotseling toen Lucas Ocampos van Sevilla naar Ajax werd gehaald. "Toen moest ik bij Jong Ajax blijven. Toen Ocampos kwam... Ik weet echt niet waarom iemand bij Ajax dacht van: hij gaat goed spelen. Niemand begreep toen waarom hij was gehaald", blikt Hansen terug. Dat was voor Hansen de druppel om Ajax te verlaten.