Roerige periode Vaessen: 'Papa, klopt het dat Brobbey jou pijn heeft gedaan?'

Roerige periode Vaessen: 'Papa, klopt het dat Brobbey jou pijn heeft gedaan?'

2 januari - 07:10
41

Etienne Vaessen gaat in op de betrokkenheid van Ajax-spits Brian Brobbey na de zware botsing in het onderlinge duel eind september. De RKC Waalwijk-doelman vroeg Brobbey of die iets voor zijn zoontje wilde betekenen. 

Zian, het zoontje van Vaessen, had afgelopen zomer van een vriend een shirt van Brobbey gekregen. "Je weet hoe het gaat met die kleintjes", zegt de goalie in gesprek met De Telegraaf. "Als ze zo'n shirt krijgen, trekken ze het de hele tijd aan en zijn ze fan. Als je hem een shirt van Santiago Gimenez had gegeven, dan was hij Gimenez-fan. Een paar dagen na de botsing zei Zian zomaar ineens tegen me: Papa, klopt het dat Brobbey jou pijn heeft gedaan?"

"Dat had hij op school gehoord", gaat Vaessen, die na de botsing geregeld contact met Brobbey had, verder. "Ik heb hem toen uitgelegd dat het een ongeluk was geweest. Naar Brobbey heb ik een foto gestuurd waarop mijn zoontje het shirt met zijn naam droeg. Ik had erbij geschreven dat het leuk zou zijn als ik na die zes minuten in Waalwijk zijn shirt voor mijn zoontje zou krijgen. Die belofte heeft hij ingelost."

EMDR-therapie
Vaessen vertelt dat hij een tijd last heeft gehad van nare dromen. "Ik weet hoe dat is gekomen. Ik had 's avonds voordat ik naar bed ging op mijn telefoon gezeten en toen was ik een foto tegengekomen van het moment dat de dokter me aan het reanimeren was. Zo'n beeld blijft hangen als je gaat slapen. Daar ging ik de hele tijd over dromen. Eerst dacht ik: Die dromen en nare gedachtes gaan wel weer weg. Maar het ging maar niet weg", zegt de keeper. "Toen heb ik tegen de keeperstrainer gezegd dat ik slecht sliep en die heeft de mental coach erbij gehaald." Uiteindelijk bleek EMDR-therapie de oplossing om van de dromen af te komen.