Brobbey en Vaessen geven samen mooi interview: 'Dankzij God, ben heel blij'

Brobbey en Vaessen geven samen mooi interview: 'Dankzij God, ben heel blij'

6 december om 20:35
Laatste update: 6 december om 20:56

Brian Brobbey en Etienne Vaessen zijn samen voor de camera van ESPN verschenen, na afloop van RKC Waalwijk - Ajax. Die wedstrijd werd twee maanden geleden gestaakt na een botsing tussen de twee.

Het verhaal is bekend: Brobbey kwam hard in botsing met Vaessen, waarna laatstgenoemde buiten bewustzijn raakte. Daardoor zat de schrik er in Waalwijk goed in. Inmiddels is Vaessen helemaal hersteld van de klap, terwijl RKC en Ajax woensdag het restant van de wedstrijd afwerkten. Het bleef 2-3 in het Mandemakers Stadion. "Het is natuurlijk heel mooi om hem weer tegen ons aan het werk te zien", zegt Brobbey bij ESPN over Vaessen, terwijl de RKC-keeper naast hem staat. "We weten allemaal wat er gebeurd is. Gelukkig staat hij hier weer, gezond. Daar ben ik heel blij mee."

"Ik vreesde natuurlijk voor het ergste, maar gelukkig is dat dankzij God niet gebeurt", blikt Brobbey terug op het moment van de botsing. "Sindsdien heb ik heel veel contact met hem gehad." Daarna komt Vaessen aan het woord. "Het contact met Brobbey was top, dat heb ik heel vaak al gezegd. Het heeft mij en mijn familie goed gedaan. Ik heb hem niks kwalijk genomen, Brian is een goede jongen. Hij gaat vol voor duels en ik ook. Het was gewoon pech, het verkeerde moment op de verkeerde plek. Ik ben blij dat hij hier naast me staat."

Na afloop zochten Brobbey en Vaessen elkaar meteen op. De Ajax-spits gaf zijn shirt aan de goalie. "Dat hadden we al via de app afgesproken. Hij is voor zijn zoontje", zegt Brobbey, die het shirt van Vaessen niet kreeg. "Die krijgt hij zo nog van me. Weet je wat het is? Wij moeten betalen voor deze shirts", lacht de RKC'er, die daar nog snel twee woorden aan toevoegt: "Nee, grapje."

"Toevallig had mijn zoontje afgelopen zomer een Brobbey-shirt gekregen van een vriend. Hij is ook helemaal gek van Brobbey. Je weet hoe dat gaat met die kleine kindjes, hij gaat dat mooi vinden", besluit Vaessen.