Salah verlaat Liverpool na heldenrol: 'Iedereen kan doen wat ik doe'

Salah verlaat Liverpool na heldenrol: 'Iedereen kan doen wat ik doe'

2 januari - 07:25
20

Mohamed Salah vertolkte op nieuwjaarsdag een heldenrol tegen Newcastle United (4-2), de aanvaller blijft nederig. De 31-jarige Egyptenaar verlaat Liverpool tijdelijk voor deelname aan de Afrika Cup en vertrouwt erop dat de motor bij The Reds blijft draaien.

Voor rust miste Salah een penalty. Na de theepauze nam hij Liverpool bij de hand met een doelpunt, voorassist, een geweldige assist op Cody Gakpo en nog een treffer. "Wilde ik naar de nationale ploeg met zo'n prestatie? Nee", zegt hij na afloop tegen Sky Sports, refererend aan zijn eerste helft. De tweede helft speelde Salah op andere schoenen. "De schoenen waar ik die penalty mee miste waren de schoenen waar ik zondag mee had getraind. Ik ben niet bijgelovig, maar wilde ze toch wisselen", lacht hij.

"Dus dat deed ik en het zorgde ervoor dat ik weer rustig werd in mijn hoofd", gaat de buitenspeler verder. Met een zege, twee goals en een assist op zak reist Salah af naar Ivoorkust, waar de Afrika Cup wordt afgewerkt. "Ik wil dat toernooi winnen", benadrukt hij. "Liverpool komt er zonder mij wel uit, we hebben hier geweldige spelers rondlopen. Iedereen kan op mijn positie spelen, iedereen kan doen wat ik doe."