AZ gaat Esteves halen als vervanger van Sugawara

'AZ vist weer in Portugese vijver en vervangt Sugawara met eerste winteraankoop'

2 januari om 17:11
Laatste update: 2 januari om 17:17

AZ gaat zich spoedig versterken met de Portugees Gonçalo Esteves. Dat maakt De Telegraaf dinsdag bekend. De negentienjarige vleugelverdediger moet het gemis van Yukinari Sugawara op gaan vangen.

Esteves gaat overkomen van Sporting Portugal. Daar lukte het de jongeling niet om een basisplek te veroveren. Hij speelde één duel in het eerste van de Portugezen. Saillant genoeg was dat in de Champions League tegen Ajax. Esteves speelde vorig seizoen wel mee met het jeugdelftal van Sporting, waarvan AZ Onder 19 de UEFA Youth League-finale won. Esteves moet nu met Denso Kasius concurreren voor een basisplek in het eerste van AZ.

Met de komst van Esteves wil AZ de afwezigheid van Sugawara opvangen. De Japanner doet met zijn thuisland mee aan de Asia Cup, waardoor hij tot mogelijk 10 februari niet inzetbaar is voor de Alkmaarders. AZ maakte eerder ook bekend dat Djordje Mihailovic niet meegaat op trainingskamp, omdat hij in onderhandeling is over een transfer. Volgens de ochtendkrant zal hij terugkeren naar zijn thuisland Amerika.

AZ begint het nieuwe seizoen met een lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. Als de Alkmaarders dat duel winnen, dan stijgt de ploeg van Pascal Jansen direct naar plek drie in de Eredivisie.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!