Advocaat praat toch over bondscoachschap Curaçao

Advocaat kan het niet laten en voert weer gesprekken over terugkeer als coach

4 januari om 07:59
Laatste update: 4 januari om 09:12

Dick Advocaat voert toch weer gesprekken om bondscoach van Curaçao te worden. Dat heeft de voetbalbond laten weten aan in een persbericht. Afgelopen september werd er ook al gesproken over de job, maar toen ging de overstap op details uiteindelijk niet door.

Volgens de ervaren trainer waren er afgelopen zomer 'teveel open eindjes', waardoor de baan uiteindelijk niet doorging. Advocaat liet echter wel weten dat hij een eventuele baan op de Nederlandse Antillen in de toekomst niet uit zou sluiten. Nu lijken de gesprekken dus weer op gang te zijn gekomen. Curaçao wil Advocaat op korte termijn aanstellen. Het land is nog altijd op zoek naar een nieuwe bondscoach na het ontslag van Remko Bicentini in juli.

Dean Gorré nam de afgelopen maanden de honneurs waar bij de hoofdmacht van Curaçao, maar bij een aanstelling van Advocaat, gaat hij verder in een technische functie. Ook krijgt hij de vrouwenploeg van het eiland onder zijn hoede. Met Advocaat wil Curaçao zich plaatsen voor het WK 2026. Een optie die realistischer dan ooit lijkt, omdat landen als Canada en de Verenigde Staten vaak winnen in de kwalificatiepoules van Curaçao. Die landen zijn echter automatisch geplaatst omdat ze het toernooi organiseren.

Advocaat zal waarschijnlijk zijn vaste assistent Cor Pot meenemen naar de job op de Nederlandse Antillen. Hoe de onderhandelingen verlopen is nog onbekend, maar dat de coach überhaupt in gesprek gaat lijkt een goed teken te zijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FEDERASHON FUTBÒL KÒRSOU - FFK (@curacao_football)